Blog

Het homeopathische geneesmiddel Natrium muriaticum

Homeopathie is een alternatieve geneeswijze die zich richt op het zelfherstellend vermogen van de mens. De basis van homeopathie is het gelijksoortigheidsprincipe. Dit houdt in dat een stof bepaalde klachten kan opwekken bij gezonde mensen en dat de homeopathisch bereide versie van de stof zieke mensen juist van deze klachten kan genezen. Er bestaat een groot scala aan homeopathische geneesmiddelen. Een eenvoudig voorbeeld is de ui. Het snijden van een ui veroorzaakt tranende ogen en neusloop. Homeopathisch bereide ui is dan ook een belangrijk medicijn bij hooikoorts, waar tranende ogen en neusloop de meest voorkomende klachten zijn. In deze blogpost behandelen we het homeopathische middel Natrium muriaticum hetgeen homeopathisch bereid keukenzout is. We weten dat zout in het lichaam vocht vasthoudt. Hetzelfde gebeurt emotioneel bij de cliënt die homeopathisch keukenzout nodig heeft. Hij houdt emoties en met name verdriet vast. Natrium muriaticum helpt dan ook bij het verwerken van verdriet, zodat dit losgelaten kan worden.

Lees meer..

Wat betekent homeopathie?

Homeopathie bestaat uit een samenstelling van twee Griekse woorden. Het woord ‘homeo’ betekent gelijksoortig en het woord ‘pathie’ betekent ziekte. Homeopathie is een geneeswijze die bij de mens het zelfherstellend vermogen activeert. Dit doet de homeopaat door het gelijksoortigheidsprincipe toe te passen. Homeopaten kijken niet alleen naar je klachten, maar naar het volledige plaatje. Vervolgens zorgt een homeopaat ervoor dat je weer terug in balans komt. Homeopathie kan helpen bij zowel lichamelijke als emotionele klachten.

Lees meer..

Wat zijn homeopathische medicijnen?

Er bestaan zeer veel verschillende homeopathische medicijnen, waaronder verschillende soorten korrels en druppels. Homeopathische medicijnen ontstaan door de werkzame stof keer op keer te verdunnen, zodat de werkende eigenschappen van de stof goed door het lichaam worden opgeslagen. De medicijnen die gebruikt worden zijn per individu en per klacht echter verschillend. Neem migraine als voorbeeld, hierbij worden onder andere de homeopathische middelen Natrium muriaticum en Phosphor ingezet. Welke stof ik gebruik, beslis ik als ik de persoon in zijn geheel goed heb bestudeerd. Welke behandeling bij de één werkt, werkt niet vanzelfsprekend bij iemand anders. Welk homeopathisch medicijn jou gaat helpen is dus vooraf niet te zeggen. Na een eerste consult is hier waarschijnlijk al wel een groot vermoeden van!

Lees meer..

Welk homeopathisch type ben ik?

Welk homeopathisch type je bent, hangt van veel verschillende factoren af en is dus niet eenvoudig te zeggen. Het belangrijkste is dat de homeopaat erachter komt wie je bent, wat je belangrijk vindt in het leven en wat je ambities zijn. Dan zijn er nog een aantal andere factoren die meespelen. Zo wordt je homeopathische type mede bepaald door de kant van je lichaam waar de klachten zich voordoen, of je kouwelijk of warmbloedig bent, waar je bang voor bent en de manier waarop je omgaat met andere mensen en conflicten.

Lees meer..

Interview met Homeopaat Co van Twillert uit Harderwijk

Co van Twillert, de homeopaat achter “Homeopathie Harderwijk”, heeft 25 jaar ervaring in de klassieke homeopathie. Vele volwassenen en vooral ook kinderen vonden hun weg naar zijn praktijk die jarenlang in Ermelo was gevestigd, en zich de laatste jaren in Harderwijk bevindt. In dit interview vragen wij hem naar de keuze voor zijn beroep, naar wat hij belangrijk vindt in het leven en naar een recente genezing.

Lees meer..

De geschiedenis van de geneeskunde in relatie tot de Coronapandemie

Wellicht komt het volgende u bekend voor; u bent gevaccineerd tegen Corona en u hebt een discussie met iemand die niet ingeënt is. U begrijpt de ander totaal niet, hoe kan iemand zo onverantwoordelijk met de gezondheid van z’n medemens omgaan? Of u bent niet ingeënt en het is u totaal onbegrijpelijk waarom iemand zo dom kan zijn om een spuit in z’n lijf te laten zetten terwijl de lange termijneffecten onbekend zijn. Het zijn geen leuke discussies, over het algemeen begrijpen we elkaar niet.

Lees meer..

Kinderhomeopathie als behandeling bij oorpijn

Oorpijn is een veelvoorkomende klacht bij kinderen. U herkent dit bij kleine kinderen snel door grijpende bewegingen naar de oren, het niet goed verdragen van harde geluiden, plotseling veel verdriet hebben en rode wangetjes door de koorts. Oudere kinderen kunnen vaak beter aangeven waar ze last van hebben. Hoe jong of oud het kind ook is, wist u al dat kinderhomeopathie bij oorpijn over het algemeen heel goed helpt? Met een homeopathische behandeling voor kinderen kunnen oorpijnklachten snel afnemen, waardoor het kind weer pijnvrij door het leven kan gaan, zonder een antibioticakuur te hoeven gebruiken.
Lees meer..

Samuel Hahnemann en het ontstaan van homeopathie

DSamuel Christian Friedrich Hahnemann. Line engraving by L. Be Duitse arts Samuel Hahnemann werd in 1782 de grondlegger van de homeopathie. Hij had een afkeer tegen de toen gangbare geneeskunde, die volgens hem niet op exacte wetenschap gestoeld was. Ook vond hij dat er voor veel ziektes geen goede medicijnen waren. Hahnemann was daarom constant op zoek naar nieuwe wegen om de geneeskunde van zijn tijd te verbeteren. Zijn visie ging steeds meer afwijken van de officiële medische denkpatronen en uiteindelijk ontdekte hij de grondprincipes van een nieuwe geneeswijze die hij homeopathie noemde.

Lees meer..

Hoeveel soorten homeopathie zijn er?

Steeds meer mensen vinden hun weg naar de alternatieve geneeswijzen. Soms omdat ze binnen de reguliere zorg geen oplossing kunnen vinden, of omdat ze op zoek gaan naar andere of aanvullende manieren om hun gezondheid te verbeteren. Eén van de bekendste alternatieve geneeswijzen is de homeopathie. Klassiek homeopathische geneesmiddelen werken mild, zijn veilig en onschadelijk. Binnen de homeopathie zijn verschillende soorten te herkennen: van klassieke homeopathie tot klinische of complex homeopathie.

Lees meer..