Wie is Co van Twillert?

Van jongs af aan was ik geïnteresseerd in gezondheid.

Zo kon het voorkomen dat vrienden een zak patat aten en ik een rauwe wortel nam.

Op mijn 19e kwam ik in contact met de boeken van Paul Braggs. De titel van zijn belangrijkste werk was: “The Miracle of Fasting”. Het sprak mij enorm aan en ik begon een dag per week te vasten.

In 1972 opende ik mijn eerste biologische winkel (toen heette dat nog Reformhuis). Er zouden nog 2 andere biowinkels volgen, de laatste was de Ekoplaza biologische supermarkt in Harderwijk in 2010.

Co van Twillert

Van 1976 tot 1981 heb ik gestudeerd aan de Academie voor Natuurgeneeskunde te Amsterdam.
Aansluitend daarop heb ik in 1981 mijn praktijk voor Klassiek Homeopathie geopend in Ermelo.

Van 1983 tot 1987 heb ik gestudeerd bij George Vithoulkas in Griekenland, één van werelds meest vooraanstaande klassiek homeopaten.

George Vithoulkas

Vanaf 2014 bestudeer ik de Indiase homeopaten Sankaran en het echtpaar Joshi.

Rajan Sankaran
Joshi duo

Bent u geïnteresseerd en wilt u wat meer weten, hieronder een drietal Youtube video-opnames van mijn leraren:

George Vithoulkas over het homeopathische middel Pulsatilla:

Rajan Sankaran over het middel Lac humanum:

Dr. Joshi over Allergieen en Auto-immuun aandoeningen:

Van 2000 tot 2019 heb ik wat uitstapjes gemaakt buiten de klassieke homeopathie om. Zo heb ik intensief David Wolfe gevolgd en mij verdiept in ‘Longevity’ en ook bioresonantie passeerde in deze tijd uitgebreid de revue.

Uiteindelijk is de klassieke homeopathie het voor mij helemaal.

Het is de ‘koning’ onder de geneeswijzen. Het is de enige geneeswijze met een filosofie, met een basis.

Kenmerken van deze homeopathische basis zijn:

  • Er bestaan geen ziekten, er zijn zieke mensen. Dat betekent dat we geen medicijn geven om de ziekte te bestrijden maar een medicijn om de gezondheid te herstellen.
  • Aan ziekte gaat altijd een verstoring van de eigen geneeskracht vooraf. Het enige doel van de homeopaat is het herstellen van deze eigen geneeskracht. Als dat gebeurt heeft ziekte geen bestaansrecht meer.
  • Genezing gaat altijd gepaard met een verbetering van energie en humeur. Patiënten zeggen vaak dat ze zich weer voelen als ‘vanouds’.

Eigenlijk is de Klassieke homeopathie geen geneeswijze of geneeskunde, het is GENEESKUNST. Het is een ware kunst om iedere keer het juiste medicijn te selecteren. Soms loop ik dagen na te denken over de keuze van het medicijn voor een bepaalde cliënt. Ook kan het te zijn dat ik de patiënt nog een keer bel om nog een aantal vragen te stellen.
Soms ook kan ik op een zondagmiddag of in de avonduren studeren om het juiste middel te vinden.

Wat betekent homeopathie?
Het woord ‘Homeopathie’ bestaat uit twee Griekse woorden: ‘homeo’, wat gelijksoortig betekent, en ‘pathie’, wat staat voor ziekte. Homeopathie geneest ziekte volgens het gelijksoortigheidsprincipe.

Voorbeeld: Een homeopathisch middel bereid uit de ui (Allium cepa) wordt gebruikt bij hooikoorts, dit OMDAT de verschijnselen die een ui oproept: prikkende, tranende ogen en niezen, de symptomen zijn van hooikoorts. “De symptomen die een medicijn oproept in een gezonde mens kan hij genezen in een zieke mens”, dat is de basis, of te wel:

Similia Similibus Curentur.