Uw eerste bezoek aan Homeopathie Harderwijk

Voorafgaand aan uw eerste consult wordt er een afspraak ingepland. Daarbij vraag ik u om alvast een vragenformulier in te vullen.

Ik vind het belangrijk dat u zich op uw gemak voelt tijdens het consult. U wordt gastvrij ontvangen in mijn spreekkamer die rust ademt. Ik schenk graag een kopje thee voor u in, waarna ik begin met het stellen van een aantal vragen.

Wat voor vragen kunt u verwachten?

De rode draad tijdens het consult is dat ik zo weinig mogelijk zeg. Hierdoor krijgt u alle ruimte om in eigen woorden te beschrijven welke klacht u heeft, wanneer deze is ontstaan, wat de mogelijke aanleiding hiervan is en wat deze klacht met u doet. Ook eventuele andere klachten komen aan de orde. Vervolgens vraag ik u of u over uw leven wilt vertellen en of u gelukkig bent. Ik vraag u naar eventuele knelpunten in uw leven en bijzonderheden binnen uw karakter. Ook vraag ik of u kouwelijk bent of het juist gauw warm heeft, naar uw nachtrust en eetpatronen.

Alle bovengenoemde vragen en antwoorden lopen door elkaar heen, u vertelt uw verhaal terwijl ik soms doorvraag op hetgeen u mij vertelt. Dit vloeiende gesprek duurt doorgaans meer dan een uur. Hierdoor heeft u voldoende tijd om alle dingen die spelen in uw leven te uiten. Ik ben er alleen maar om u hierin te stimuleren en u zo nu en dan iets bij te sturen.

Bij het afsluiten van het consult zijn er twee mogelijkheden. De eerste mogelijke opties is dat ik direct weet welk medicijn er nodig is en het direct aan u meegeef. Het kan ook zijn dat ik meer tijd nodig heb om het correcte homeopathische middel te vinden. In dat geval is aanvullende studie nodig en stuur ik u het medicijn binnen 2 werkdagen na.

U gaat na afloop van het eerste consult tevreden naar huis. U heeft tijdens het consult kunnen ervaren dat de homeopaat echt geïnteresseerd is in uw klacht en in de mens achter de klacht. Dat getuigen ook de positieve ervaringen van anderen.

Vervolgstappen na het eerste consult

Meestal maak ik een maand na het eerste consult een vervolgafspraak met u. Daarbij hebben wij halverwege deze maand nog eens telefonisch contact om te evalueren hoe het met u gaat. Tijdens dit gesprek kan ik direct praktische zaken met u bespreken. Dit komt bijvoorbeeld van pas als u plots te maken krijgt met een andere klacht.

Vragenformulieren

Voor een goede homeopathische behandeling is veel informatie nodig. Niet alleen wat betreft de klacht waarvoor u komt, maar ook over eventuele andere klachten, uw reactie op kou en warmte, uw karakter, voedselvoorkeuren en meer. Om het consult te ontlasten is het fijn om dit soort informatie alvast op papier te hebben staan. Het voordeel van deze formulieren is dat u thuis extra informatie kunt vragen aan uw gezinsleden en wat rustiger over de antwoorden kunt nadenken.

Er zijn twee vragenformulieren die u hieronder kunt downloaden. Er is er één formulier dat bedoeld is voor volwassenen en één formulier voor kinderen.  U kunt het vragenformulier uitprinten en meenemen of digitaal invullen en mailen naar co@vantwillert.nl. Heeft u nog verdere vragen, neem dan gerust contact met mij op.

Vragenformulier voor volwassenen

Vragenformulier voor kinderen