Er bestaan zeer veel verschillende homeopathische medicijnen, waaronder verschillende soorten korrels en druppels.

Homeopathische medicijnen ontstaan door de werkzame stof keer op keer te verdunnen, zodat de werkende eigenschappen van de stof goed door het lichaam worden opgeslagen. De medicijnen die gebruikt worden zijn per individu en per klacht echter verschillend. Neem migraine als voorbeeld, hierbij worden onder andere de homeopathische middelen Natrium muriaticum en Phosphor ingezet. Welke stof ik gebruik, beslis ik als ik de persoon in zijn geheel goed heb bestudeerd. Welke behandeling bij de één werkt, werkt niet vanzelfsprekend bij iemand anders. Welk homeopathisch medicijn jou gaat helpen is dus vooraf niet te zeggen. Na een eerste consult is hier waarschijnlijk al wel een groot vermoeden van!

Waarin verschillen homeopathische medicijnen van traditionele geneesmiddelen?

Homeopathische medicijnen bestaan uit vele malen verdunde stoffen. Deze worden niet ingezet als bestrijding van een bepaalde klacht, zoals bij traditionele geneesmiddelen het geval is. In de homeopathie wordt een medicijn voorgeschreven dat past bij de persoon en diens klachten. Daarnaast is er in de homeopathie geen sprake van bijwerkingen, aangezien er per persoon veel tijd wordt gestoken in het uitzoeken welk medicijn er gebruikt moet worden. Als er na een paar weken geen verbetering te zien is, gaan we meteen verder met het onderzoeken van een ander mogelijk medicijn. In het ergste geval blijven de klachten hoe ze zijn en komen er geen nieuwe klachten bij.

Kan het gebruik van homeopathische medicijnen kwaad?

Het gebruik van homeopathische medicijnen kan geen kwaad. Er wordt vaak gedacht dat klachten eerst erger worden voordat deze afnemen, maar dit komt haast niet voor. Als er al eens sprake is van een verergering van de klachten na de start van het gebruik van homeopathische medicijnen, dan is dit van zeer korte duur. Verergering van de klachten vindt plaats als het lichaam zich moet aanpassen, waardoor de genezende werking van het lichaam kan worden geactiveerd. Hier hoef je echter niet bang voor te zijn. Verreweg de meeste mensen hebben hier geen last van.

Hoe snel werkt een homeopathisch medicijn?

De snelheid van de werking verschilt per persoon. Elk lichaam is anders en reageert dus ook anders. De homeopaat houdt dit nauwkeurig in de gaten. Mocht het medicijn niet (goed) aanslaan, dan schrijft hij een ander medicijn voor. De homeopaat blijft je helpen en bijstaan tot hij een werkend medicijn heeft gevonden waar je écht bij gebaat bent. Heb je zelf vragen over een middel dat je gebruikt? Neem dan gerust contact met me op voor jouw vragen over dit medicijn.