Voor wie is Klassieke Homeopathie geschikt?

Homeopathie is voor iedereen geschikt. Of u nu jong, volwassen, (te) licht of (te) zwaar bent. Ook maakt het niet uit of u met lichamelijke en/of psychische klachten kampt. Homeopathie kijkt niet alleen naar één specifieke klacht en het oplossen hiervan, maar kijkt naar u als geheel. Door homeopathie komt uw gestel weer volledig in balans, waardoor klachten geleidelijk aan zullen verdwijnen.

Moet ik in homeopathie geloven om er baat bij te hebben?

Het is belangrijk voor de relatie tussen patiënt en homeopaat dat u vertrouwen in de behandeling hebt en ervoor open staat. U hoeft echter voorafgaand aan de behandeling niet per se in de genezende werking van homeopathie te geloven. Uw vertrouwen is voldoende, de behandeling zal u vervolgens overtuigen. Het effect van homeopathie is onder andere bewezen doordat homeopathie ook werkt bij dieren en kinderen. Hierdoor kan er geen sprake zijn van het zogenaamde ‘placebo-effect’, oftewel “het geloof” dat de behandeling u beter heeft gemaakt.

Wanneer merk ik het eerste effect van homeopathie?

Hiervoor kan vaak de volgende regel worden aangehouden: Hoe langer de klachten bestaan, hoe langer het duurt voor de klachten verholpen zijn. In de regel zijn acute aandoeningen zoals koorts dus eerder verholpen dan sluimerende aandoeningen waar u al jarenlang mee kampt. Het voordeel van de homeopathie is dat de klachten echt genezen dus dat u geen blijvende medicatie hoeft in te nemen zoals dat vaak het geval is bij de reguliere geneeswijze.

Hoeveel homeopathische behandelingen zijn er nodig?

Homeopathie gaat uit van het principe van de minimale dosering. Hierin krijgt u een kleine dosis van mij voorgeschreven, waarna ik enkele weken later beoordeel hoe uw lichaam hierop reageert. Hierna vindt er weer een periode van enkele weken plaats, waarin ik afwacht hoe uw lichaam zijn werk doet. Vaak zijn hierna de eerste effecten van de homeopathische behandeling merkbaar. Bij acute klachten geldt ook dat er niet alleen sneller effect merkbaar is, maar er ook minder behandelingen nodig zijn. Geeft u dus niet direct op als u na één of twee behandelingen geen sterk effect merkt. Juist als u al jarenlang met een klacht loopt, kan het even duren voor uw lichaam op de homeopathische behandelingen reageert.

Wilt u weten bij welke klachten homeopathie effect heeft? Bekijk dan ook mijn overzicht van klachten waarbij homeopathie kan helpen.