Homeopathie

Bij homeopathie wordt, in tegenstelling tot de traditionele geneeskunde, verder gekeken dan het behandelen van uw klachten. Een homeopaat kijkt naar uw gehele zijn. Door u als een totaalplaatje te zien en hierop in te spelen, kunnen alle aanwezige klachten in één keer verholpen worden zowel op lichamelijk als emotioneel gebied. Het orgaan dat u wellicht klachten geeft loopt niet los rond maar is verbonden met u. Het reageert op uw stemming, uw hormonen, uw zenuwstelsel etc., vandaar de totaal benadering.

Wat is homeopathie en hoe werkt het?

Homeopathie is een geneeswijze die het zelfherstellend vermogen van de mens activeert. Dit wordt duidelijk door de letterlijke vertaling te bekijken. Het woord ‘Homeopathie’ bestaat namelijk uit twee Griekse woorden: ‘homeo’, wat gelijksoortig betekent en ‘pathie’, wat staat voor ziekte. Homeopathie geneest ziekte volgens het gelijksoortigheidsprincipe. Dit houdt in “de stof die in een gezond iemand bepaalde symptomen kan opwekken, diezelfde symptomen (klachten) kan genezen in een ziek persoon”.

Lees meer op de pagina ‘Wat is homeopathie?’

Voor wie is homeopathie geschikt?

Waar u bij traditionele geneeskunde voor een specifieke klacht naar de verwante specialist gaat, werkt dit bij homeopathie stukken eenvoudiger. Homeopathie is namelijk voor iedereen geschikt; jong, oud, ondergewicht, overgewicht, lichamelijke of psychische klachten. Hierbij geldt dat jongere personen over het algemeen sneller op homeopathische behandelingen reageren. Zij zijn immers nog niet veelvuldig blootgesteld aan medicatie en krijgen gemakkelijker koorts dan volwassenen. Maar eveneens werkt homeopathie goed bij volwassenen en ouderen. U zou het eens moeten proberen!

Lees meer op de pagina ‘Voor wie is homeopathie geschikt?’

Kinderhomeopathie

Voor kinderen is de klassieke homeopathie een zeer effectieve geneeswijze. Kinderen reageren over het algemeen heel goed op de homeopathische behandeling. Ook al kunnen jonge kinderen hun verhaal niet zelf vertellen, ze laten hun lichamelijke reacties en emoties direct zien, zonder het geconditioneerde gedrag dat volwassenen vaak vertonen. Door het verhaal van de ouders te combineren met observatie en eventueel lichamelijk onderzoek, krijg ik een goed beeld betreffende het kind en kan hier dan ook redelijk makkelijk een medicijn beeld aan koppelen. Dat is namelijk waar het om gaat, het koppelen van een geneesmiddelbeeld aan het totale beeld van de cliënt, in dit geval het kind.

Lees meer op de pagina ‘Kinderhomeopathie’.

Wat kost homeopathie?

Homeopathie wordt in tegenstelling tot traditionele geneeskunde niet vergoed vanuit de basisverzekering. Daarnaast kunt u voor mijn behandelingen geen vergoedingen via uw aanvullende verzekering krijgen. Wel heb ik mijn tarieven hierop aangepast, zodat u bij mij toch geen hoger bedrag betaalt dan bij een andere homeopaat.

Lees meer op de pagina ‘Wat kost homeopathie?’