Wat is Klassieke Homeopathie?

Klassieke Homeopathie is een geneeswijze die het zelfherstellend vermogen van de mens activeert. De homeopathie doet dit door het toepassen van het gelijksoortigheidsprincipe. Homeopathie komt uit het Grieks waar ‘homeo’ gelijksoortig betekent en ‘pathie’ ziekte. Een homeopaat bekijkt het totaalplaatje. Hij kijkt niet alleen naar de klachten, maar zorgt met de homeopathische behandeling ervoor dat uw eigen afweer weer in balans komt. Het doel daarvan is om uw lichamelijke en eventueel emotionele klachten te laten verdwijnen.

Wat is het gelijksoortigheidsprincipe?

De stof die bij een gezond iemand symptomen oproept kan dezelfde symptomen genezen bij een ziek persoon. Een eenvoudig voorbeeld is de ui. Het snijden van een ui zorgt ervoor dat uw ogen geïrriteerd raken en gaan tranen. Homeopathisch bereide ui is dan ook een medicijn bij hooikoorts doordat tranende en geïrriteerde ogen de belangrijkste symptomen zijn van deze aandoening.

Kenmerken van de klassieke homeopathie!

Er bestaan geen ziekten, er zijn zieke mensen. Dat betekent dat we geen medicijn geven om ziekte te bestrijden maar een medicijn om de gezondheid te herstellen. Aan ziekte gaat altijd een verstoring van de eigen geneeskracht vooraf. Het enige doel van de homeopaat is het herstellen van deze eigen geneeskracht. Als dat gebeurt heeft ziekte geen bestaansrecht meer. Genezing gaat altijd gepaard met een verbetering van energie en humeur. Patiënten zeggen vaak dat ze zich weer voelen als ‘vanouds’.

Wat is het voordeel van de klassieke homeopathie?

Het grote voordeel van deze geneeswijze is dat het geen bijwerkingen heeft, of u moet de algemene verbetering van energie, humeur, kijk op de wereld et cetera een bijwerking willen noemen!

Wat is de oorsprong van de homeopathische middelen?

Klassiek homeopathische middelen komen uit alle natuurrijken. Er zijn medicijnen van dierlijke oorsprong, bijvoorbeeld slangengif, van plantaardige oorsprong, bijvoorbeeld Pulsatilla (de anemoon), of Calc-carbonicum (kalk), van minerale oorsprong.

Worden mijn klachten door homeopathie eerst erger?

Veel mensen denken dat klachten door homeopathie eerst erger worden, voor ze verbeteren. Toch komt het lang niet altijd voor dat klachten na behandeling toenemen. Ik kan u gelukkig geruststellen. Deze verergering, als deze al merkbaar is, is van korte duur. Uw lichaam moet zich namelijk aanpassen zodat de genezende werking van uw lichaam kan worden geactiveerd. Dit kost energie en dit kunt u in sommige gevallen merken. Het grote voordeel van een beginverergering is dat het medicijn “aanslaat ”en in een later stadium waarschijnlijk een grote verbetering zal geven van uw klachten.

Wilt u weten wat homeopathie voor u kan doen?

Maakt u dan een afspraak of neemt u eerst vrijblijvend telefonisch contact met mij op. U kunt mijn gegevens vinden op de contactpagina.